Terug naar Nieuws

Vrijwilligerswaardering 2023 Borger-Odoorn

Gepubliceerd op:

 Jaarlijks organiseert welzijnsorganisatie Andes namens de gemeente Borger-Odoorn een feestelijke bijeenkomst, waarbij de gemeente toont hoeveel waardering zij heeft voor het werk dat door de vele vrijwilligers in de gemeente steeds maar weer wordt verricht. Die waardering bestaat, behalve uit volop mooie woorden, uit een bon voor elke vrijwilliger. Deze bon kan worden besteed bij de deelnemende horecagelegenheden in de gemeente. 

Zo'n 120 vertegenwoordigers van zeer uiteenlopende organisaties kwamen in Valthermond samen in d'Rentmeester, de prachtig verbouwde concertboerderij. Zij werden ontvangen met gezang door het popkoor 'Pop Oet Ies', dat er duidelijk zin in had. 

Na een openingswoord van de manager van Andes, Willemijn Kleijn, greep wethouder Ankie van Tongeren de kans om nog eens het belang van vrijwilligerswerk te benadrukken. Ze wees daarbij ook op de groei van het aantal vrijwilligers in de gemeente. Deze keer werden er bijna 7000 bonnen uitgedeeld, meer dan ooit. 

Een vraag-en-antwoordspel waarbij er volop interactie met de zaal ontstond vormde het vervolg van het programma. En dan was het eindelijk zover; de eerste bonnen werden uitgereikt. Deze keer werden de organisaties achter 'GIGA Twaide Mond' en 'Spelweek Borger' extra in het zonnetje gezet waarna de overige organisaties werden uitgenodigd hun bonnen in ontvangst te nemen.

19-09-2024

Week van lezen en schrijven

Van 8 tot 15 september was het de Week van het Lezen en Schrijven. Andes organiseerdt in deze week jaarlijks een bijeenkomst voor iedereen die betrokken is bij het Taalhuis. Dit jaar stond het thema “verbinding” centraal. Om dit thema vorm te geven, zijn er verschillende verbindingen gel…
Lees meer